hits

ICSI journey

Der alt startet

Året var 2014, og jeg kan starte med å si at jeg aldri har vært god til å ta p-pillene mine. Men når jeg ble singel, så var jo det veldig viktig at jeg tok det. Når jeg møtte min nåværende kjæreste, og vi ble offisielt sammen. Så gikk det bare dårligere og dårligere med å huske på p-pillene mine. Jeg sluttet med dem i november 2014. Og i desember, så ble jeg gravid. Dette fant jeg ut starten av januar 2015. Mine symptomer var svimmelhet, og kvalme. Pluss at dagen jeg skulle ta test kom det overraskende en god dose spotting i trusa. Jepp, jeg tenkte mensen var rundt hjørnet, noe jeg absolutt ikke ønsket. Jeg svelget unna en p-pille for å slippe unna! Men dagen etter var jeg fremdeles kvalm. Så samboeren, løpte på apoteket for å kjøpe test, da han var 99% sikker på at jeg var gravid. Men jeg visste at jeg ikke var det. Så jeg tok testen. Og samboeren hadde helt rett. Jeg var i sjokk tilstand og fikk latterkule når jeg så + tegnet lyset i mot meg før jeg rakk å tisse på pinnen! Jeg måtte selvsagt kjøpe en hvor det sto uker på, og den viste 2-3 uker.

Da forholdet vårt var ganske ferskt, var samboeren utrolig mye i tvil om dette. Og begynte å snakke om abort. Noe som var uaktuelt for meg. Jeg hadde det helt forferdelig i en uke. Med mye gråting, og bekymringer. Og jeg forstår hans side, 6 mnd i et forhold og skal bli pappa?! Det kan nok skremme. Og alt man vil oppleve sammen i et forhold før man får barn, og alle måtene man skal bli kjent med hverandre på. Det er mye å tenke på. Mine tanker om dette var jeg aldri i tvil på, abort hadde vært uaktuelt.

Jeg var hos legen, testen der var også positiv. Men jeg hadde begynt å få menssmerter. Legen ba meg derfor om å se ann, da dette kunne ende opp med spontanabort. Og det skjedde etter en uke med menssmerter. Samboeren var da på guttetur, og fikk meld av meg "du skal ikke bli pappa". Han svarte med at han synes det var trist. Men det var vel mest for hvordan jeg følte det ang dette.

Ukene gikk, og vi snakket ikke så mye om det. Jeg synes det var tungt. Men det var ikke noe jeg snakket om eller noe jeg viste tegn til. For å ikke oppleve dette igjen, skulle jeg til legen for å få p-plaster. Og jeg satt det på samme dagen som jeg fikk det.

Når kvelden kom og jeg skulle legge meg, ble jeg helt sykt dårlig. En ordentlig kvalme, og tenkte at hvis dette ikke gir seg innen imorgen så tar jeg av p-plasteret. Men det ga seg, heldigvis. Noen uker etterpå, skulle vi til syden. Og jeg var fornøyd med p-plaster, slik at jeg slapp å tenke på at jeg måtte ta pille hver dag. Men på slutten av ferien, fikk jeg helt sykt ømme pupper og klarte ikke ha på meg vanlig bh, og når plasteret sluttet å funke så fikk jeg smerter med en gang, og måtte bytte der og da. Jeg følte at jeg skulle få mensen.. Når jeg kommer hjem etter noen dager så tar jeg av plasteret. Og det gikk ikke mange timene før jeg hadde spontanabort igjen. Så når jeg tok på p-plasteret og ble så dårlig, så skjønte jeg jo hvorfor. Jeg var gravid igjen, rett og slett. Men jeg mistet det og. Men der føler jeg at jeg har et svar på hvorfor det ble sånn, og det var nok mest for at jeg tok på p-plasteret. Dette var i midten av mai 2015. 

Når det gjelder første gangen, er jeg veldig usikker på hvorfor. Kan det ha vært ene p-pillen jeg puttet i meg, eller alle bekymringene mine, eller skulle det bare ende sånn?!

Jeg fikk henvisning til time hos gynekolog i september 2015, og ble sjekket innvendig med ultralyd. Og fikk til svar at alt så veldig bra ut. Det var bare å "hoppe til sengs" som hun sa. 

Jeg har alltid dette i tankene, hver måned. Og det har slitet meg ut negativt. Jeg har prøvd og prøvd siden, men ikke lykkes. 

Ble skrevet; søndag, 19.mars 17 

Torunn

16.06.2017 kl. 14:55
Kvalme er kjipt...

lykken vår.

16.06.2017 kl. 15:49
Torunn: helt klart! Men er nok verdt det til slutt:)
lykken vår.

Denne bloggen er for å skrive ned tanker, og dele prosessen vi skal igjennom. Ønsket om en liten spire er stort! - ICSI 2018. - fertilitetsavdelingen, Sør.


KONTAKT
lykken.blogg@hotmail.com

Search

Bloggdesign